طراحی و ساخت آزمایشگاه | توسط تیمی حرفه ای
یکی از مهم ترین طراحی ها، طراحی و ساخت آزمایشگاه می باشد زیرا باید تمام استاندارها و اصول را به طور تمام و کمال به کار برد و این کار موجب می شود، بسیاری از اتفاقات ناگور و حوادث وخیم کمتر و به ندرت اتفاق بیوفتد. با استفاده از یک طراح و تیم مجهز و حرفه ای می توان با طراحی بی نظیر این شرکت از مشکلات جلوگیری کرد. روند کلی در آزمایشگاه ها معمولا یکسان می باشد و معمولا به این شکل می باشد: پذیرش، نمونه گیری، بررسی و آزمایش نمونه، تهیه گزارش از نمونه، پاسخ دهی. با توجه به اینکه سالن پذیرش هم باید در ساخت آزمایشگاه در نظر گرفته شود و پس برای طراحی و ساخت آزمایشگاه نیاز به متراژ های کافی است. در ادامه به انواع مختلفی از آزمایشگاه ها از جمله: طراحی آزمایشگاه پزشکی، طراحی آزمایشگاه صنعتی، طراحی آزمایشگاه میکروبیولوژی و … می پردازیم.
اصول طراحی آزمایشگاه
در هر طراحی نیاز است که اصول و استاندارد های آن را در نظر گرفته و با توجه به آن طراحی و سپس اجرا کنیم. امروزه آزمایشگاه های متنوعی با کاربرد های متفاوتی تولید شده و مورد استفاده قرار گرفته است. پس نخست باید توجه داشته باشیم که کاربرد آن چیست و آزمایشگاه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ یکی از اصول طراحی آزمایشگاه که بسیارموثر است داشتن نور و فضای کافی است و طراحان باید برآورد لازم را در مقدار مکان داشته باشند. با توجه به مهم بودن این عوامل در ساخت آزمایشگاه لیست زیر را مطالعه کرده و به ادامه ی مطلب بپردازید. این لیست شامل: دارا بودن سیستم های گرمایشی و سرمایشی، سیستم تهویه هوا، سیستم دفع فاضلاب، تأمین آب، برق و گاز …
نیازمندی های زیرساخت آزمایشگاه
برای داشتن آزمایشگاه خوب و منحصر به فرد باید زیر ساخت های اولیه را به درستی پیاده سازی کنیم. این زیر ساخت ها شامل موارد زیر می شوند.
-
سقف ها و دیوار ها
- باید از به نوعی ضد عایق گرما، سرما، صدا و رطوبت باشد.
-
در ها
- در ها هم مانند دیوار ها و سقف ها بوده است و همچنین در ها باید مجهز به سیستم هوشمند و قفل های الکتریکی باشد.
-
کف
- نوع پوشش آن باید به صورت یکپارچه و بدون درزی باشد.
-
سیستم تهویه
- تهویه ای که هم سرد و گرم کانالی با خاصیت دمش و مکش در یک زمان.
-
روشنایی
- فلورسنت سرد و همچنین تامین شارژ یکنواخت آن در کل مکان آزمایشگاه ها.
-
فاضلاب
- لوله کشی های متعدد و سیستم هایی مخصوص برای جمع آوری که نشتی نداشته باشد.
-
کمد و قفسه
- بهتر است از جنس MDF به همراه لولایی با دوام بالا، در رنگ هایی متفاوت و همچنین باید همخوانی و متناسب با محیط آزمایشگاه باشد.
نکاتی مهم در دکوراسیون داخلی آزمایشگاه ها
در طراحی و ساخت آزمایشگاه باید دقت داشت که خطری جان پرسنل های آزمایشگاه را تهدید نکند. از متریال و مصالح هایی استفاده شود که قابلیت شست و شو با مواد ضد عفونی را داشته باشند و همچنین دارای ایمنی باشد. معمولا از پنجره و نورگیر استفاده نمی شود در آزمایشگاه ها بر خلاف مراکز دیگر درمانی زیرا باید احتمال ورود حشرات را کاهش داد. رنگ در دکوراسیون داخلی آزمایشگاه ها بسیار پر اهمیت است. با استفاده از رنگ های سرزنده می توانید به بیماران حال خوب را القا کنید. همچنین در راهروها و سالن های انتظار با پوشش های گیاهی از جمله: دیوار سبز، روف گاردن و … فضا را زیباتر و آرامش بخش تر کنید.
انواع آزمایشگاه ها
انواع آزمایشگاه های مختلفی وجود دارد و هرکدام به عبارتی در زمینه های متفاوت بکار می آیند. همچنین نیازهایی که امروزه جامعه به آن دچار است را تا حد ممکن پوشش می دهد. این آزمایشگاه های پرکاربرد شامل: طراحی آزمایشگاه پزشکی، طراحی آزمایشگاه صنایع غذایی، طراحی آزمایشگاه میکروبیولوژی، طراحی آزمایشگاه صنعتی و …
طراحی آزمایشگاه پزشکی
در این آزمایشگاه ها معمولا افراد با مواد، مایعات، داروها و … سر و کار دارند پس نیاز است که از افراد با تجربه و متخصص استفاده کرد تا دوباره کاری نشود. در طراحی آزمایشگاه پزشکی حتما باید به ایجاد فضای مورد نظر افراد توجه کرد و از سالن و راهرو های تنگ خودداری کرد. در طراحی آزمایشگاه تشخیص طبی باید بخش های فنی، پیوسته و دقیقا کنار هم باشند.
طراحی آزمایشگاه صنایع غذایی
برای طراحی آزمایشگاه صنایع غذایی باید عوامل و شرایط را درست سنجید. از آنجائیکه طراحی آزمایشگاه صنایع غذایی خودش به تنهایی شامل زیرمجموعه ی عظیمی می شود از جمله: آزمایشگاه محصولات کشاورزی، آزمایشگاه فرآورده های گوشتی، آزمایشگاه فرآورده های صیفی، آزمایشگاه فرآورده های لبنی، آزمایشگاه غذاهای دامی، آزمایشگاه بسته بندی، آزمایشگاه کنسروسازی و … این نوع آزمایشگاه ها باید نزدیک به سالن تولیدی باشند و همچنین بخش های مجزای شیمیایی را باید داشته باشند. هود آزمایشگاهی بسیار حائز اهمیت بوده و باید وجود داشته باشد. کابینت ها و میزهای محل کار باید ضد اسید و ضد حریق باشند. وسایل ایمنی از جمله : ماسک، روپوش مناسب و … در حین انجام آزمایش حتما ستفاده شود.
طراحی آزمایشگاه میکروبیولوژی
در چنین مجموعاتی که افراد با جان مردم سر و کار هستند، باید در طراحی آزمایشگاه میکروبیولوژی و دیگر آزمایشگاه های این گونه توجه بسیاری کرد. یکی از الزامات آزمایشگاه میکروبیولوژی فضای کافی را در نظر گرفته شود. در این آزمایشگاه ها تحقیقاتی درباره ی انواع فرآورده ها و همچنین میکروارگانسیم ها انجام می شود. استفاده از تهویه ای طبیعی بسیار کارآمد است.
طراحی آزمایشگاه صنعتی
از آن جا معمولا در این آزمایشگاه ها از قالب گیری ها و ریخته گری فلزات استفاده می شود ،پس در طراحی و ساخت آزمایشگاه صنعتی از کوره ها و انواع سیستم تهویه استفاده نمود. سکوبندی در این نوع آزمایشگاه ها خیلی مهم است و سکوبندی حتما باید استاندارد و اصولی باشد. پرسنل آزمایشگاه باید به راحتی دسترسی به نمونه ها و انتقال آن ها داشته باشند.
با توجه به توضیحات بالا متوجه می شویم که طراحی و ساخت آزمایشگاه ها بسیار مهم است و باید دست افرادی با تجربه و متخصص سپرده شود. جهت اطمینان بیشتر می توانید نمونه کار های این شرکت را مشاهده کنید و در انتخاب خود شک نداشته باشید. برای اطلاعات بیشتر با مشاوران و متخصصان در این زمینه می توانید با شماره های درج شده در پایین صفحه ارتباط برقرار کنید.
۰ دیدگاه