معرفی سبک معماری باروک
سبک باروک در معماری داخلی | ویژگی های معماری باروک | طراحی نما با معماری باروک | Baroque architecture | معماری در مشهد | سایت معماری پروسه | تازه های معماری | اخبار معماری
معماری باروک به همراه ویژگی های این سبک و بناهای معروف به سبک باروک
در این سبک ویژگی هایی مانند: ظاهر نمایشی، استفاده کردن از دکور مجلل در نمای بیرونی ساختمان و دیوار نگاری های رنگ روشن شناخته شده است که در ابتدا این سبک در ایتالیا بسیار رواج پیدا کرد.
این معماری در قرن ۱۶ میلادی در ایتالیا آغاز شد و البته می توان گفت ورژن نمایشی رنسانس نیز به شمار می رود ضمن اینکه علاقه چندانی نیز به تناسبات مرتب و منطقی دوره های اولیه رنسانس ندارد.
نام باروک در ابتدا یک بار معنایی منفی داشت و انتقاداتی نیز به این سبک شد که از نظر آنها این سبک در ابتدا یک سبک افراطی و تجملاتی بیش از اندازه است.
برای اطلا از ازه های معماری و همچنین اطلاع از آخرین طراحی های معماری در خبر معماری می توانید بر روی لینک کلیک کرده و جدیدترین نمونه طراحی ها را مطالعه کنید.
معماری در مشهد توسط تیم معماری پروسه با بهره گیری از جدیدترین الگوهای روزدنیا و بهترین چیدمان و طرح در طراحی داخلی و دکوراسیون جذاب ترین طرح ها را به شما ارائه می دهند.
انواع سبک های معماری مانند: سبک رومانسک و دیگر سبک های معروف در دنیای معماری نیز توسط این سایت معرفی می شود که برای اطلاعات بیشتر می توانید بر روی لینک ها کلیک کنید.
در سبک باروک از نور پردازی، رنگ های پرحرارت و اثرات خیالی مانند فریب چشم استفاده شده است که ویژگی های معماری را به بازی میگیرد و حتی در برخی موارد آنها را نیمه تمام رها میکند.
سبک باروک با دوره استعمار اروپایی همزمان است و ساختمان های بسیار زیادی را می توان در تمامی دنیا در این سبک مشاهده کرد مخصوصا در آلمان و آمریکای جنوبی که تا قرن ۱۸ ام نیز دوام آورد و فواره تروی که یکی از بزرگترین فواره ها در شهر رم است و البته یکی از معروف ترین فواره ها در جهان به شمار می رود که به سبک باروک شناخته شده است.
توسعه و پیشرفت این سبک در دوره اصلاح کاتولیک است و درست در زمانی که کلیسای کاتولیک در جواب اصلاحات پروتستانی تصمیم گرفته است که قدرت خود را با اقدامات مفید و تاثیرگذار در اروپا حفظ کند.
از جمله راههای جذب پیروان جدید، ایجاد طرح هایی به وضوح احساساتی و هیجانی است که در هنر و معماری وجود دارد و از این رو معماری کلیسا وفاداری بی قید و شرط را در بیننده القا می کند و در زمان ورود به کلیسا به تجربه ای نمادین احساسی و اسرار آمیز تبدیل می شود.
با گسترش یافتن این نوع کلیساها در تمامی دنیا این سبک به تدریج در اروپا و آمریکای جنوبی نیز رواج پیدا کرد و با ویژگی های هر کشوری نیز تغییراتی را در پی داشت.
لازم به ذکر است که بدانید این سبک در خان مردم عادی دیده نمی شود و بیشتر برای طراحی کلیسا از آن استفاده می شود و البته بعده ها از آن به عنوان رژیم های خودکامه در ساخت کلیساها و کاخ های سلطنتی استفاده می شد.
ویژگی های سبک معماری باروک
در این مدل طراحی معمولا یک برج مرکزی، ایوان، گنبد، برجسته کاری ها و طرح های مرکزی مختلفی را در نمای اصلی می توان دید و از نقش های پیچیده نیز در این سبک بسیار استفاده می شود تا حس جنبش و پویایی را در بیننده ایجاد کند.
در این معماری با استفاده از طرح های ترکیبی و پرتکرار نمای ساختمان را به شکل آزادانه قالب بندی میکردند تا بتوانند ظاهری سه بعدی را به آن ببخشند و چشم را فریب دهند.
نمای ساختمان در معماری به سبک باروک به شکل یک مجموعه واحد و بهم پیوسته دیده می شد که از المان هایی مانند دیوارهای خمیده، مجسمه ها و نقش های برجسته بسیاری در اطراف ورودی مرکزی استفاده می کنند و انحنای موجود در ساختمان ها روش بسیار خوبی است که تاثیر متقابل نور و سایه بر روی نما افزایش پیدا کند.
مهمترین خصوصیات سبک معماری باروک
- رنگ های روشن و پرحرارت
- تقابل و تضاد در کنار یکدیگر
- پیچ و تاب خمیدگی
- دکورهای تجملاتی
- مجسمه های طلاکاری شده
- سقف های نقاشی شده
- طرح های بریده بریده
- نقاشی دیوار در اندازه های بزرگ
- طرح های نمایشی در نمای بیرونی و مرکزی ساختمان
- استفاده از طراحی های جذاب با گچ بری و سنگ مرمر
- طرح های پر نقش و نگار
- گنبدهای بیضی شکل
گام های مختلف سبک معماری باروک
- باروک آغازین
از جمله پیشگامان این سبک کارلو مادرنو است و کلیسای سن پیتر از شاهکارهای او می باشد که الگوبرداری شده از همین سبک است و البته بخش بزرگی از طراحی آن را میکل آنژ به سبک نسانس انجام داده است و بعده ها ه وسیله مادرنو گسترش پیدا کرده است.
- باروک پیشرفته
از برجسته ترین معماران سبک باروک می توان به فرانچسکو برومینی و جیان لورنزو برنینی اشاره کرد که بیشترین کار آنها در شهر رم بوده و بالداکینو و یا همان آسمانه سنت پیتر و ستون های میدان سن پیتر از شاهکارهای این دوره از معماری است.
برومینی در این زمینه مهارت بسیار زیادی در دیوارهای منحنی داشت و ساختمان های بزرگ زیادی را نیز طراحی کرد که معروف ترین و تاثیرگذارترین اثر او کلیسای کوچک سنت چارلز در چهار چشمه است.
- باروک پسین
این دوره از معماری باروک را مترادف با سبک روکوکو می نامند و معماران در این دوره سعی کردند که از تقارن رایج در دوره های قبلی باروک فاصله بگیرند و این نکته را نیز مدنظر قرار می دادند که هرزمان سخن از باروک شد منظور همان باروک پسین است. شاتو یا همان عمارت های کاخ مانند از جمله معروف ترین ساختمان های باروک در فرانسته هستند و سقف فرانسوی مانسارد از جمله بارزترین ویژگی های معماری باروک فرانسوی محسوب می شود.
نمونه بنایی که می توان معرفی کرد کاخ ورسای است و دیوارهای آن بیشتر به سبک کلاسیک ساخته شده است و المان های سبک باروک، مجسمه های نیم تنه را شامل می شود.
بناهای معروف به سبک باروک
سان کارلو اله کواترو فونتانه، رم
میدان سن پیتر، واتیکان
انولید، پاریس
کاخ ورسای، ورسای
کلیسای سنت چارلز، وین
کاخ شونبرون، وین
کلیسای سن پل، لندن
کاخ زمستانی، سن پترزبورگ
نمای غربی کلیسای جامع سانتیاگو د کومپوستلا
کلیسای زاکاتکاس
۰ دیدگاه