انواع سازه های ساختمانی در معماری
انواع سازه ساختمانی | انواع سازه های ساختمانی مدرن | معماری و سازه | انواع سازه های فلزی | انواع سازه های ساختمانی | انواع سازه های سبک ساختمانی | انواع سازه های بتنی
معرفی سازه های ساختمان ها در معماری
در اصل سازه را به یک چهارچوبی می گویند که از المان ها، مصالح و نیروهای متفاوت حاکم بر آن تشکیل شده است و یک ساختار واحد و پایدار و البته متعادل دارد.
سازه باید به صورتی قوی باشد که بتواند باری که به آن وارد می شود را تحمل کرده و به محیط اطراف منتقل کند و در سازه های معماری نیروها از راه تیرچه به تیر اصلی و از تیر اصلی به ستون ها و سپس به پی ساختمان منتقل می شوند.
سازه بخش مهمی از یک ساختمان است و باید به صورت اصولی طراحی و ساخته شود و در این بین استفاده از مصالح با کیفیت نیز به کیفیت آن بسیار کمک می کند.
۱.سازه ساختمانی ICF
این سازه از کنارهم چیدن بلوک های توخالی پلی استایرن و قرار دادن میگلردهایی به شکل قائم و به صورت افقی ساخته می شود و بتن ریزی در فضاهای خالی درون بلوک ها نیز انجم می شود که در طرفین به دو جداره به ضخامت ۵ سانتی متر قرار گرفته است.
مزایای سازه ICF
- سرعت بالا در ساخت و آسانی نصب سازه
- نیاز کمتر به نیروی انسانی
- آسان بودن اجرای تاسیسات برقی و میکانیکی
- مفید برای محیط زیست
- مقاومت بالا در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله و باد
- صرفه جویی بالا در مصرف انرژی
- امکان نصب در هر شرایط آب و هوایی
۲. سازه ساختمانی LSF
این سازه دارای یک سیستم ساخت و ساز می باشد که برای اجرا کردن ساختمان نسبتا کوتاه و متوسط مثلا ۵ طبقه ای مورد استفاده قرار میگیرند و به صورت پیش ساخته و سبک می باشد که در کارخانه تولید می شود و بعد در محل نصب می شود با استفاده از یک سری اتصالات مانند: پیچ های سر مته ای، پولت و دیگر اتصالات.
این سازه به دلیل وجود اجزای خاصی که دارد شباهت های زیادی به ساختمان های چوبی داشته و اصلی ترین اجزای این سازه شامل: لایه عایق حرارتی و صوتی، صفحات گچی به عنوان پوشش بام، مقاطع متشکل از ورق های فولادی سرد نورد برای سازه هستند.
مزایای سازه LSF
- سرعت بالا در اجرای سازه
- وزن کم
- استفاده از مصالح ضدحریق
- تولید اندازه دلخواه
- مقاومت بالا
- قابل بازیافت بودن
۳. سازه ساختمانی پانلی
از این سازه های پانلی به جای تیر و ستون از سیستم نیمه پیش ساخته برای ساختمان های بتن آرمه استفاده می کنند و این قطعات پیش ساخته به محل اجرای ساختمان حمل می شوند که بعد از نصب دیوارها و سقف، طرفین آنها با بتن پاشی عایق می شود و در این سیستم به دلیل اینکه دیوارها و سقف به صورت یکپارچه و به صورت باکس می باشند و به همین دلیل توزیع بارها و مقاومت در مقابل نیروهای خارجی مانند زلزله یکنواخت و به صورت همگن می باشد.
از کاربرد سازه های پانلی می توان به کمپ های نظامی، شهرک سازی و انبوه سازی، ساختمان های کارگاهی، ساختمان های اسکان اضطراری، مجتمع های رفاهی بین جاده های و پایگاههای امدادی، ساختمان های روستایی مانند مدارس، خانه های بهداشت و مراکز مخابراتی که جایگزین مناسبی برای کانکس هستند.
۴. سازه ساختمانی پیش تنیده
بتن خاصیت کششی ندارد و به تنهای آن انعطافی که موردنیاز است را فراهم نمی کند و به همین علت از تقویت کننده های فولادی مانند میلگرد در بتن برای محدود کردن عرض ترک ها استفاده می کنند.
با قرار دادن میلگرد در بتن ها باعث تثویت آنها نمی شوند و اگر تاندون هایی که از قبل کشیده شده اند در بتن جایگذاری شوند عملکرد آن بسیار افزایش پیدا می کند و این به همان دلیل کشیده شدن میلگردها می باشد.
به همین دلیل باعث می شود که بتن آن کشش لازم را نداشته باشد و یا مقدار بسیار کمی را قبل از شکستن بتن بتواند داشته باشد که سازه هایی وجود دارند که برای جایگزین این ملیگردها قرار می گیرند و به آنها سازه های پیش تنیده می گویند.
برای ساخت سازه های پیش تنیده شده از بتن پیش ساخته، مجاری محافظ، پوشش های ضد خوردگی یا دوغاب، رشته ها یا میلگردهای فولادی ضد زنگ استفاده می کنند.
کاربرد سازه های پیش تنیده
- ساخت ورزشگاه
- ساخت پارکینگ
- سازه های قوس دار
- ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری
- سازه های دریایی
- سازه هایی که برای نگهدارنده کف استفاده می کنند مانند پالایشگاه، پتروشیمی و سازه آبگیر
۵. سازه ساختمانی فضا کار یا فضایی
برای ساخت سازه هایی که نیاز به ستون ندارند می توان از این سازه های ضایی استفاده کرد که بسیار پرکاربرد نیز می باشند و قابلیت های منحصر به فردی نیز دارند.
سازه فضا کار یک سیستم خرپای سه بعدی می باشد که دهانه آن در دو جهت گسترش پیدا کرده است و اعضای آن فقط تحت تاثیر این کشش و فشار قرار دارند و از مدول های یکسان و تکرار شونده با لایه های موازی در بالا و پایین تشکیل شده است.
انواع مختلف سازه فضای کار از نظر ساختاری
- شبکه دو لایه ای
- شبکه سه لایه ای
- سازه های چلیکی
- سازه های گنبدی
- سازه های تاشو
- سازه های باد شو
- سازه ها ماهواره ای
- سازه های پل های فضای کار
همچنین سازه های فضای کار از نظر مصالح نیز تقسیم بندی هایی دارند که سازه های فولادی، آلومینیومی و سازه های چوبی از این قبیل هستند.
تیم معماری پروسه که سالهای زیادی در امر ساختمان سازی، بازسازی و نوسازی فعالیت های زیادی دارند و دارای افراد متخصص و حرفه ای در زمینه می باشد اجرای انواع پروژه های ساختمانی از صفر تا صد را بر عهده می گیرد و آن را با بهترین مصالح با کیفیت پیاده سازی میکند.
۰ دیدگاه